top of page

Alanya’da Gezilecek Yerler Rehberi

Toros Dağları’nın eteklerine göz alabildiğine uzanan altın kumsalları, mis kokulu portakal bahçeleriyle Antalya’nın en güzel tatil beldelerinden biri olan Alanya; tatilden tüm beklentilerinizi karşılıyor.


Adrenalin tutkunlarına heyecan, doğayla iç içe olmak isteyenlere muhteşem bir tabiat sunan Alanya’da gece hayatı da en az gündüzler kadar renkli ve eğlenceli. Alanya tatilinizi her anı dopdolu yaşayabilmeniz için Alanya’da gezilecek yerleri sizin için derledik.




Alanya Plajları

Antalya’nın doğu sahilinde 70 km uzunluğunda bir kıyı şeridine sahip olan Alanya, muhteşem kumsallarıyla dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor. Türk Rivierası olarak adlandırılan Akdeniz kıyı şeridinin en güzel plajları Alanya’da yer alıyor.


Kloepatra Plajı

İsmini bu plajda Akdeniz’le buluşan ve tarihin en güzel kadını olarak anılan Kleopatra’dan alan Kleopatra Plajı, tam olarak 2 km uzunluğunda. Mavi Bayrak Ödüllü Kleopatra Plajı, altın renkli incecik kumu ve cam gibi deniziyle Alanya’da denize girilecek yerlerin başında geliyor.




Damlataş Plajı

Alanya’nın doğa harikası Damlataş Mağarası’nın önünde yer alan Damlataş Plajı, Kleopatra Plajı’nın bittiği yerden başlıyor ve Alanya Kalesi’nin eteklerinde yer alıyor. Oldukça geniş bir kumsala sahip olan Damlataş Plajı çevresinde birçok otel ve pansiyonun yanı sıra restoranlar ve kafeler hizmet veriyor. Gün boyu eğlenceli vakit geçirebileceğiniz plajın berrak denizi yeni yüzme öğrenenler ve çocuklar için de uygun.




Alanya’da Görülecek Doğal Güzellikler

Damlataş Mağarası

Alanya’da görülecek yerler listesinin ilk sırasında yer alan Damlataş Mağarası, 1948’de tesadüfen keşfediliyor. Alanya’da liman inşaatı için taş ocağı açma çalışmaları sırasında bulunan bu mağara, bugün Antalya’da en çok turist çeken noktalardan biri.


Tarihi yarımadanın batı kıyısında yer alan Damlataş Mağarası’na 50 metrelik bir geçitten giriliyor ve buradan, mağaranın tabanına iniliyor. Yağmur sularının sızması ve içerideki nemle 15 bin yılda oluşan muhteşem sarkıt ve dikitler büyüleyici bir atmosfer yaratıyor. Mağaranın içindeki sıcaklık yıl boyunca 22 derecede sabit ve nem oranı yüzde ise 95. Rengarenk ışıklandırılan sarkıt ve dikitlerin arasında dolaşırken mağaranın astım hastalarına iyi geldiği düşünülen havasını solumak da bir başka keyif. Damlataş Mağarası’nı gezdikten sonra önündeki çarşıda kısa bir gezintiye çıkabilir, buradan Damlataş Plajı’na geçerek Akdeniz’in maviliğinde serinleyebilirsiniz.


Dim Mağarası

Alanya’nın 12 kilometre doğusunda, yaklaşık 1.700 metre yüksekliğindeki Cebel-i Reis dağının yamacında yer alan Dim Mağarası da dev sarkıt ve dikitleriyle görülmeye değer. Bir milyon yaşında olduğu tahmin edilen mağaranın iki kolu dağın altında tüneller gibi uzanıyor ve mağaranın içinde bir de göl bulunuyor. Türkiye’nin ziyarete açılan en büyük ikinci mağarası olan Dim Mağarası’na çıkan yamaçtan Alanya Kalesi’ni panoramik olarak fotoğraflayabilir, mağarayı gezdikten sonra yürüyerek Dim Çayı Vadisi’ne inerek burada muhteşem doğa manzarası eşliğinde piknik yapabilirsiniz.



Alanya’da Gezilecek Tarihi Yerler

Alanya Kalesi, Alanya Tersanesi ve Kızılkule

Bir zamanlar sahip olanın Akdeniz’in hakimiyetinde büyük avantaj sağladığı Alanya Kalesi, Kızılkule ve Alanya Tersanesi, Selçuklu zamanında, I. Alaeddin Keykubad döneminde yapıldı.


İçinde tophane, tersane ve 400’ü aşkın sarnıç bulunan Alanya Kalesi, 6,5 km.’yi bulan surlarla çevrilidir. Selçuklu mimarisinin yetkinliğini gösteren bezemeli kapıları ve yazıtı ile bir açık hava müzesi görünümündeki Alanya Kalesi, önündeki gözetleme kulesi Kızılkule ile Alanya’nın simgesi durumunda. 33 metre yüksekliğe sahip olan Kızılkule günümüzde Kızılkule Etnografya Müzesi olarak ziyaret edilebiliyor.



Alanya Tatil Önerileri

Antalya su sporlarına ilgi duyanlar için birçok aktivite olanağı sunan bir tatil cenneti. Alanya’da konaklarken günübirlik rafting turlarına katılarak Köprülü Kanyon’da rafting heyecanına ortak olabilirsiniz.



Alanya, muhteşem doğası kadar sabaha kadar devam eden eğlencesiyle de ünlü. Dünya mutfaklarından dilediğiniz lezzeti deneyebileceğiniz Alanya restoranları, damak tadınıza uygun içecek ve kokteyller bulabileceğiniz Alanya barları ve kafelerde gönlünüzde vakit geçirebilirsiniz.




Dilerseniz Alanya’nın en ünlü gece kulüplerinde kendinizi müziğin ritmine kaptırıp muhteşem sahne şovlarını seyredebilirsiniz. Ünlü DJ’lerin performanslarını izleyebilir farklı konseptlerdeki partilerle tatilinize renk katabilirsiniz.


Alanya Yemek Yeri Önerileri

Esma Abla Ev Yemekleri

Yöresel Alanya ev yemekleri Esma Abla’da yenir. Alanya’nın asırlardır pişirilen Gülüklü çorbası, öküz helvası, sütlü kabak tatlısı ve ötesi için durağınız Esma Abla Ev Yemekleri olmalı. Ekonomik rakamlarla anne eli değmiş lezzetleri tatmak isteyenler, Alanya’da bu mekanda buluşuyor. Bahçe ve iç mekanda, lezzetli sofralarda buluşmak sizin de hakkınız. Esma Abla sizi de bekliyor!

Adres: Saray, Galatasaray Caddesi, Uysal Apartmanı 56/A, Alanya, Antalya

Ä°letiÅŸim: 0242 519 08 40



Tepe Mountana Restaurant


Gerçek kahvaltı lezzetini almak için Tepe Mountana'nın kapısını aralamalısınız. Sakin ve ferah mekanında kendinizi ödüllendirmek isterseniz, Tepe Mountana'ya uğramalısınız. Özellikle de ovmaç ve nefis reçelleri konusunda iddialı olan Tepe Mountana sizleri bu özel tatları tatmanız için muhteşem manzarasına davet ediyor.


Adres: Tepe mah Sokak Çataloluk Mevkii No.68, 07400 Alanya/Antalya




Alanya'da Alışveriş


Kale Market

1989 yılından bu yana faaliyet gösteren Kale Market,gıda,temizlik, kişisel bakım, züccaciye, bebek ürünleri, iç giyim, kırtasiye, deniz malzemeleri, pet shop, kasap, şarküteri, manav, pastane bölümlerinden oluşan ürünlerini uygun fiyatlarla hijen ve sağlık kurallarına uygun hizmet veren bir market. Ayrıca Alanya bölgesinde online alışveriş imkanı da sunuyorlar. Mutlaka tercih etmenizi öneririz.


Adres: Kale Market Atatürk Cad. No:104/A Alanya-Antalya


Telefon : +90 541 9532009


Alanyum AVM

Alanya ilçe sınırında yer alan Alanyum Avm; 21 temmuz 2006 tarihinde hizmette açılan önemli bir alışveriş ve eğlence merkezidir. Cumhuriyet Mahallesi, Keykubad Bulvarı üzerinde bulunur.


Burada başta büyük markalar burada hizmet vermektedir. Bunun dışında yine burada birçok oyun ve eğlence alanı bulunur. Buraya sevdiklerinizle birlikte mutlaka gelip hem alışveriş yapabilir hem de eğlencenin doruğunu yaşayabilirsiniz.


Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Keykubat Blv. No:219, 07400 Alanya/Antalya Telefon: (0242) 515 03 15





11 görüntüleme
bottom of page