top of page

Dünya’nın En İyi Havaalanı Restoranları



Yurt dışı uçak biletlerini ayarladın, seyahat edeceğin şehrin havaalanına vardın. Şehrin en güzel lezzetlerini, daha ilk durakta seni karşılayacak birbirinden şık restoranlarda denemek ister misin? Ya da seyahat sonrası ülkeye dönüşe saatler kala, son vuruşu harika bir mekanda gerçekleştirme planına ne dersin? Bizce harika bir fikir. Bu fikri hayata geçireceğiniz, tüm dünyaya lezzetleri ile kendini kanıtlamış havaalanı restoranlarını keşfettik. Keşfetmişken duramadık, bu harika yerleri seyahat notlarımızın en başına yazıverdik. İşte yolculuklara keyifle başlamanı sağlayacak lezzet durakları.


Top Air Restoran/Stuttgart Havaalanı


Lezzet konusunda kendisiyle yarışan, Stuttgart Havaalanı’nın tek Michelin yıldızlı restoranı Top Air ’da, seyahat öncesi ya da sonrası midene lezzet dopingleyebilirsin.. Restoranın, bembeyaz masa örtüleri ile koyu renkli ahşapların uyumu, en az sunduğu bol ışıklı manzarası kadar güzel. Mekânda yemeden kalkmaman gereken yemek önerisi; Kobe bifteği. Değişik lezzet arayışlarına girenler için Yeni Zelanda langoustines iddialı bir seçenek olacaktır. Kapanışı dondurmalı leziz sufle ile yapmak için midenizde boş bir alan bulundurmayı unutma.


Himmel&Erde/Terminal 1, Frankfurt


Yine bir Alman havaalanı, yine eşsiz bir lezzet durağı… Türkçe anlamıyla, Cennet&Dünya olan bu şık restoranın ismi, menüsü ve hizmet kalitesine de yansımış. Frankfurtlu restorancılar Harry Dehnhardt ve Andreas Lucas’ın işlettiği restoranın gayet rahat bir atmosferi var. Uluslararası lezzetlerin oluşturduğu yemek çeşitleri, her türlü takdiri hak ediyor. Sığır eti ile yapılmış biftek, patates püresi ve elma sosundan oluşan doyurucu tabak, seyahatinizde en güvenli yakıtın olacaktır.


Eyecon/ Terminal 2, Kopenhag Havaalanı


İskandinav tapas keyfine karşı gelemeyenler el kaldırsın! İskandinav ülkelerinin meşhur ara öğünü tapasın ülkede en iyi sunulduğu yer hiç şüphesiz, Eyecon’dur. Eyecon dışarıdan bakıldığında parlak bir restoran. İçine girdiğiniz anda, bu parlaklığın hizmet kalitesine yansımasını da görürsünüz. Açık mutfakta yemeklerinizi hazırlayan şefleri izlemek, zaman geçirmenin eğlenceli yollarından biri. Danimarka somon balığı, karides tabağı mekânın en meşhur lezzetleridir. 15 dakika süren servisi ile acelesi olanlar için burası harika bir fikir.


Altitude, Cenevre Uluslararası Havaalanı


Dev cam pencerelerinden izleyeceğin Jura Dağları manzarası eşliğinde, Michelin yıldızlı harika bir restoran, Altitude. Fransız mutfağı ağırlıklı bu restoran, yaratıcı menüsü ile bir hayli dikkat çekiyor. Yolculuğa çıkmadan önce ağzınızın tadını yerine getirecek tatlıların hayranları azımsanmayacak kadar fazla. Kendinizi özel hissedeceğin bu muhteşem restoran, yolculuğuna dair pozitif bir başlangıç olacak.


52 görüntüleme
bottom of page