top of page

Leziz ve Şık: En İyi 10 Budapeşte Restoranı

Bu mevsimi bir de Orta Avrupa’nın güzeli ve Tuna’nın incisi Budapeşte’de yaşamak var tabii. Bu fikir hoşunuza gitti, değil mi? Kimse Macaristan’ın en değerlisi Budapeşte’ye hayır diyemezdi zaten. Şehrin tarihi, onu alıp pamuklara sarmak istememizin sadece bir nedeni. Budapeşte’yi bir de yemek sofralarında yaşamak ve ona olan aşkımızı biraz daha depreştirmek lazım! Budapeşte uçak biletinizi alın ve lezzetli bir yolculuğa hazır olun. İşte, Budapeşte’nin en iyi 10 restoranı.




Sıcacık Bir Merhaba: Cafe Kör


Budapeşte’ye vardınız, karnınız zil çalıyor ve şehrin yemek kültürüne de bir merhaba demek istiyorsunuz. Sizi hemen Cafe Kör’e alalım. Sizi yıllardır tanıyormuş gibi sıcak karşılayan restoran çalışanları, küçük, sevimli masalar ve tabii ki lezzetine doyum olmaz yemekler. Cafe Kör, Budapeşte’de yemek yenecek yerler listesinin üst sıralarında yer alsa da menünün çok zengin olduğunu söyleyemeyeceğiz. Fakat burada yedikleriniz Macaristan mutfağının lezzetini en iyi şekilde size gösterecek, emin olabilirsiniz. Mutlaka tatmalısınız dediğimiz lezzetler arasında ise ekşi mayalı baget ve eritme keçi peyniri var.


Kutlama Varsa St. Andrea Wine & Gourmet Bar’a


Canlı müzik, yemeye doyamayacağınız yemekler, tadı damağınızda kalacak özel içecekler ve şıklık… Bunların hepsi bir araya gelince St. Andrea Wine & Gourmet Bar doğuyor. Evet, eğer güzel bir sürpriz ya da önemli bir kutlama için Budapeşte’de bir nokta arıyorsanız St. Andrea Wine & Gourmet Bar’a mutlaka uğramalısınız. Yerel içecekler eşliğinde kuzu eti ise burada keyfinizi katlayacak bir menü.


Romantizm Onxy Restaurant’tan Sorulur


Budapeşte’de, mum ışığında romantik bir yemek için uygun bir restoran mı arıyorsunuz? Mum ışığındaki romantikliği aratmayan ışıklandırması, zarafet kokan dizaynı ile Onxy sizi kendine hayran bırakacak. Yemeklerin lezzetlerini tabak sunumundan almanız bile mümkün. Sunduğu hizmete ve lezzetlere göre çok uygun fiyatlar sunduğunu da hemen belirtelim. Başlangıç için ise kesinlikle balık çorbasını denemelisiniz.


Sarayları Kıskandırır: Halaszbastya Restaurant


Açıkça belirtelim; eğer bir sarayımız olsaydı, kendi sarayımızın namını yürütmek için Halaszbastya Restaurant’ı bir şekilde kapattırırdık. Küçük dilinizi yutturabilecek kıvamda iç ve dış mimariye sahip olan bu mekanın lezzetlerine dize dize şiirler yazılır elbet. Tuna Nehri manzarasında soslu bıldırcın ya da ördek etinin tadına ise doyum olmaz.


Aniden Acıkanların Kurtarıcısı: Muzeum Restaurant


Macar tatlarına karşı koyamamış ve akşam yemeğini biraz erken yemiş olabilirsiniz. Saat gece yarısını geçti ve burnunuza gaipten kokular mı geliyor? Haydi, vakit kaybetmeden Ulusal Müze’nin yanındaki Muzeum Restaurant’a doğru yola koyulun. Son derece şık olan bu restoranın menüsünden hangi yemeği seçeceğiniz konusunda çok kararsız kalacaksınız, şimdiden söyleyelim.


Bahçe Sevdalılarına: La Perle Noire Restaurant


Macaristan’ın incisi Budapeşte’de bir bahçe sefası güzel olmaz mı? Bizimki de soru mu? Tabii ki olur. Şöyle güzel bir akşam yemeği, ağaçlarla çevrili bir bahçe, üstünüzde şirin aydınlatmalar… La Perle Noire Restaurant atmosferi, şıklığı ve unutamayacağınız lezzetleriyle Budapeşte’de yemek yenecek restoranlar arasında olmayı hak ediyor!


Konseptseverlerin Mekanı: Konvy Restaurant


Sıradanlıktan uzak, yaratıcılığın doruklarına çıkmış yerleri kim sevmez ki? Şimdi size öyle bir yer önereceğiz ki muhtemelen hayatınızda görüp göreceğiniz en ilginç restoran. Hem kütüphane hem de bir restoran olan Konvy’de yemeğinizi kitapların lezzetiyle katlayabilirsiniz. Sığır eti ve sebzelerden yapılan yoğun kıvamlı Macar çorbası olan gulaşı denemek için harika bir yer olduğuna da hiç şüphe yok üstelik!


Şıklığın Rahatlığa Olan Özlemi Bitti: Varosliget Restaurant


Budapeşte’de hem şık hem de rahat bir restoran arıyorsanız hiç düşünmeden tek bir yerin ismini veririz: Varosliget Restaurant. Zarif dekorasyonu, içten çalışanları ve tadı damağınızda kalacak yemekleri ile aklınızda yer edecek bu mekana sadece bir şeyler içmek için bile oturabilir, Budapeşte sokaklarına can veren insanları izleyebilirsiniz. Eğer bir şeyler yemek isterseniz de geyik capaccio ilginç ve lezzetli bir deneyim sunacaktır. Budapeşte restoranları, hemen şimdi Pegasus’tan Budapeşte’ye uçak bileti almak için başlı başına bir sebep. Yalnızca küçük bir hafta sonu kaçamağı için bile değer.

56 görüntüleme
bottom of page