top of page

Viyana Kafeleri | Viyana’da Kahve İçilecek En İyi Kafeler

Viyana, kafe kültürü ile kahve tutkunları için tam bir lezzet cenneti. Birbirinden fiyakalı Viyana kafeleri, Avusturyalıların “apfelstrudel” dedikleri elmalı tartları ve kahveleri ile uzun bir şehir yürüyüşünden sonra keyifli bir dinlenme fırsatı veriyor. Üstelik kimisi yüzlerce yıllık geçmişe sahip olan bu kafeler, Viyana tatilinde Instagram konum bildirimi yapılabilecek en güzel yerler arasında.



Keyifli bir Instagram hikayesi serisi hazırlamaya ne dersin? Viyana’ya gidip kafe kültürünü keşfetmen yeterli.


Mesela köklü bir geçmişe sahip Avusturya’nın prensesi Viyana; sanat, müzik, felsefe, politika ve Mozart esintileri taşıyan mekanları ile anılarına asaletli bir koku katabilir ve bu sayede Instagram’ı adeta sallayabilirsin. Şehrin turistik noktalarını şöyle bir gezdikten sonra, şehre karakterini veren kafe kültürünü keşfetmezsen bil ki Viyana deneyimin eksik kalmış sayılır.


En İyi Viyana Kafeleri: Kahve Kokuları Eşliğinde Bir Serüven


Büyülü Viyana sokaklarından ve onları süsleyen kafelerinden geçenleri saymak bir hayli eziyetli ve uzun ama birkaç tanesinden bahsedelim. Mesela insan psikolojisi ile ilgili çalışmalarıyla Sigmund Freud, Amok Koşucusu ve Satranç gibi kitaplarıyla günümüz edebiyatına şekil veren Stefan Zweig, metaforlarıyla belleklere yer eden Franz Kafka ve Viyana valsi ile tanınan Strauss bunlardan sadece birkaçıdır.


Viyana’da gezilecek yerler kafeler ile sınırlı değil elbette. Schönbrunn Sarayı, Belvedere Sarayı, Sisi Müzesi, onlarca opera binası ve dillere destan belediye binası, bir şehir turunda kesinlikle görülmeli ama bu başka bir yazının konusu.


Bavul, pasaport ve vize gibi olmazsa olmazları hazırladın mı? Bundan sonra ilk işin Viyana’daki önemli eserleri ve gezilecek yerleri kontrol etmek olsun. Biz de sana en iyi Viyana kafeleri listemizle ilham verelim.


Café Hawelka: Selfie İçin En İdeal Nokta



Hawelka; loş, gizemli ve havalı atmosferi ile 1930’lardan bu yana sanatçıların başlıca uğrak noktası olmuş. “Viyana’nın en havalı kafesi” unvanını yıllarca kimseye kaptırmadan gururla taşımışa benziyor.


Hawelka’nın sıcacık ortamının ve ünlü melange kahvesinin büyüsüne kapılıp da selfie çekmeyi unutmamalısın. Zira bu enfes dekorasyonu kaçırmak istemezsin. Düzgün bir açı yakalarsan ve yeterince uzun bir kolun varsa Hawelka tam sana göre bir Instagram noktası!


Buraya gelip de konum bilgisi paylaşmamak olmaz. Nick Cave bile bunu yapmışken!

Hawelka, bir kafe olduğu kadar restoran olarak hizmet veriyor. Konumu tam şehir merkezinde. Viyana’yı ziyaret edersen, en iyi kafeler konusundan Avrupa’nın en büyüklerinden biri olarak sayabileceğimiz Hawelka’yı mutlaka ziyaret et.


Café Central: Viyana Kafeleri İçinde Freud’un Köşesi



İhtişamlı bir dekor, klasik müziğin ahengi ve elbette leziz tatlıları ile Café Central, yılların efsanesi olarak karşına çıkacak. Burada geleneksel mutfak ve atmosfer ile kendini tam bir Viyanalı gibi hissedeceğinden emin olabilirsin. Mekan bu eşsiz havayı, zamanında sık ziyaretçileri olan Lev Troçki, Adolf Loos, Vladimir Lenin ve Sigmund Freud’dan almış olsa gerek.

Atmosfere kendini kaptırıp uçak saatini kaçırma ihtimalin olduğu için Cafe Central’i, Viyana serüvenin ilk gününde ziyaret etmen faydalı olur. Burayı ilk kez keşfettikten sonra, birkaç saat boyunca görkemli mimarinin ve lezzeti ağızda dağılan pastaların tadını çıkarmak istemen çok doğal. Aynı zamanda kafenin bulunduğu konum, göz alıcı sanat eserlerini görebileceğin Viyana Müzesi adıyla kurulmuş Beethoven Müzesi gibi yerlere çok yakın.


Café Frauenhuber: Mozart ile Aynı Havayı Solumak



“Viyana kahvesi nereden geliyor?” diye düşündün mü hiç? Ünlü bestekar Mozart’ın bir zamanlar kahvesini yudumladığı Cafe Frauenhuber’den bahsetmeden önce sana bu konudan bahsedelim.


Viyana, kahve ile 17. yy zamanlarındaki Osmanlı kuşatması zamanında tanışmış. Osmanlı ordusunun geride bıraktığı kahve çekirdeklerini alıp bir kültüre dönüştüren Viyanalılar, geçen yıllar içinde Avrupa’nın en önemli kahve ve kafe kültürü merkezlerinden birine dönüşmüş. Hatta UNESCO, Viyana kafe kültürünü, “Somut Olmayan Dünya Mirası Listesi” içeriğine eklemiş.


Şimdi gelelim Café Frauenhuber’e. Mozart burada konser mi vermiş? İşte Instagram’da tam sansasyon yaratacak bir haber. 1800’lü yıllardan itibaren hizmet veren “Viyana’nın en eski kafesi” unvanına sahip mekanda, Mozart’ı ve Viyana kültürünü damarlarında hissedeceksin.

Seçkin Avusturya kahveleri, tatlıları ve zengin öğle yemeği menüsüyle Cafe Frauenhuber, tam bir Viyana klasiği.


Café Sacher: John Lennon’un da Dediği Gibi Imagine



Viyana’da kahve nerede içilir? Birçok yerde içilebilir ama atmosferi sanat kokan bir yer istiyorsan, sana önerimiz Café Sacher. John Lennon gibi birçok ünlü ismin ziyaret ettiği Café Sacher, Viyana kahve turunda mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir durak.

Efsaneleri konuk eden kafenin efsane lezzeti olan turta, Viyana gezinde başköşeye oturacak. Viyana’nın merkez noktasında yer alan mekan, geçmişte birçok ünlüye ev sahipliği yapmış.


Yoğun bir kek katmanının üzerine leziz bir kayısı marmelatının konulması ile yapılan ünlü Sacher-Torte’nin yaratıcısı olan mekan, yine buraya özel bir lezzet olan apfelstrudel’in en iyisini yiyebileceğin seçkin bir kafe olarak da öne çıkıyor.


Café Gerstner: Viyana Kafeleri Özelinde Gurmelerin Ortak Noktası



Kartner Strasse’de yer alan mekan, ismini ünlü Viyanalı ressam Klimt’ten alan Klimttorte ile ün yapmış. Yine köklü Viyana kafe kültürünün güzel bir örneği olan yer, gurme lezzetleri ile öne çıkıyor. Deneyebileceğin birçok tat ve çekebileceğin birçok fotoğraf ile Instagram’ı ve mideni mükemmel bir şekilde tatmin edecek fazlasıyla ünlü bir kafe kulağa oldukça hoş geliyor.


Café Landtmann: Amerikan Başkanı ve Rock Yıldızı da Oradaydı




Sosyal medya paylaşımlarında “Bu kadar da sansasyon olmaz canım!” dedirten Cafe Landtmann; Hillary Clinton, Paul Mc Cartney gibi ünlüleri misafir etmiş olmasıyla nam salmış. Bir de apfelstrudel’i burada da dene bakalım ne düşüneceksin? En az Cafe Sacher kadar mutlu bir deneyim olacağına emin olabilirsin.


Café Korb: Kendini Sadece Tatlıyla Sınırlama



Dillere destan apfelstrudel tarifinin yanı sıra şnitzeli ile pek ünlü olan Cafe Korb, 1904’ten beri işletilen bir mekan. Yani mekanın dili olsa, neler anlatır, neler! Birçok sanatçı ve ünlü tarafından ziyaret edilen Café Korb, sade ama estetik tasarımı ile aynı zamanda Instagram kareleri için harika bir arkaplan.

Cafe Korb, özellikle hafta sonları çok kalabalık oluyor. Yani buraya yemek saatlerinde gelirsen masa için beklemen olası. Olsun, menüdeki lezzetli tarifler ve sıcak atmosfer için beklemeye kesinlikle değer.



Demel: Kraliyet Ailesinin Favorisi



1786 yılından beri mükemmel tatlı tarifleri ile konuklarını şımartan Demel, Viyana kafeleri arasında belki de en ünlü olanı çünkü bu mekan kraliyet sarayına tatlı ve şekerleme hazırlamakla görevliymiş. Buradaki lezzetler kral ve kraliçeden onaylı yani.

Neo-Klasik tarzla tasarlanan iç mimarisi, Demel’i kesinlikle görkemli gösteriyor. Fiyatlar da doğal olarak biraz yüksek. Sonuçta kraliyet için tatlılar hazırlayan bir kafedesin. Kafe bölümü, mekanın üst katında. Alt kat tamamen şekerlemeye ayrılmış.


İyi eğlenceler!

17 görüntüleme
bottom of page